Artibus Chokolade

Om Artibus

Artibus Chokolade producerer et bredt udvalg af kvalitetschokolade under mottoet “Velsmagende håndværk”.

Dette er et motto der forpligter, og hos os arbejder vi ud fra princippet “Respekt for håndværk, råvarer og kunder”.

Disse værdier står vi inde for, og sørger for, at de kommer til udtryk i alt hvad der forbindes med Artibus Chokolade – lige fra den sensoriske oplevelse i chokoladen til vores service, og de skønne timer på et af vores mange kurser.

Artibus Chokolade er en lille ny virksomhed, etableret i 2019.

Vi har vores produktions faciliteter i Karlslunde, hvor alle vores produkter bliver fremstillet. Alt er håndlavet!

Det er også her vi afholder vores kurser. 

og hvorfor vi laver chokolade!

”Kamille te med honning” repræsenterer ”hjemme i stuen hos farmor og farfar”
”Nybagt sigtebrød med lun leverpostej” repræsenterer ”eftermiddage i sommerhuset”
”Lun chokoladekage med alt for meget glasur” repræsenterer ”fødselsdag og dele ud i skolen”..............for mig!


En af de fantastiske ting ved dufte er, at de kan fremkalde minder der ligger langt tilbage i ens liv.

De tre jeg har beskrevet er dem der altid dukker op hos mig, og som altid er i stand til at få et smil frem.

Jeg tror vi alle har en eller flere dufte der vækker noget i vores
hukommelse, og som kan være så stærke, at vi for en kort stund er tilbage i tid og sted.
Lige som dufte har det visuelle indtryk også en kraftig effekt på os. Og mine mange år i plejesektoren, har lært mig hvor lidt der egentligt skal til. Og at netop det visuelle, duften og smagen er af væsentlig betydning for vores lyst til at spise.


Når man, som flere af mine tidligere klienter ikke selv kan komme på gaden og handle, eller ikke længere er i stand til at lave sin egen mad, så er lidt purløg på æggemaden eller en nybagt muffin, langt at foretrække frem for en kedelig håndmad uden pynt, eller en halvblød kiks fra dåsen.

Det er her de små ting i livet får betydning og gør en forskel.

Det er den samme faktor der skal gøre sig gældende i min måde at lave chokolade på. De enkelte små elementer skal træde i karakter og have en betydning, de skal kunne stå alene men også indgå i en helhed uden at overskygge hinanden.


Min chokolade er sammensat ud fra princippet ”lidt men godt”.
Her er ikke tale om en overflod af eksperimenterende smagsnuancer, men nogle udvalgte smage og råvarer
jeg føler komplimenterer hinanden godt.

De forskellige smagsnoter skal få det bedste frem i hinanden.

Chokoladen er en temperamentsfuld lille størrelse, og har for mig åbnet helt nye muligheder for kreativ udfoldelse.

Og for leg med forskellige smage, teksture, farver og en verden af nye måder at udtrykke sig på. 

Det er et produkt der godt nok kræver tålmodighed og
omhyggelighed men som, når man først har fået forståelsen og respekten for dens luner, finder sig i at blive støbt, formet, modelleret og farvet til de mest elegante og smagfulde lækkerier.


Mit ønske er at smagen af min chokolade vil vække samme minder som dufte er i stand til, og at du vil nyde den, enten alene eller i godt selskab........... vi har noget til enhver smag.


Chocolatier Christine Bergh.